Direct contact? Bel: 0352600371

Factoringwijzer 5 van ★★★★★ 6 reviews

Vind de factormaatschappij die bij u en uw bedrijf past !

Hoe gaat u om met werkkapitaal

Als ondernemer weet u hoe belangrijk het is om over werkkapitaal te beschikken. Door de aanwezigheid van dit kapitaal, bent u in staat aan uw dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het betalen van leveranciers en het uitkeren van salarissen. De aanwezigheid van kapitaal is essentieel voor uw bedrijf. Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Hierbij is sprake van een betaling van voorschotten door de factormaatschappij. Zo beschikt u snel over kapitaal. Voor de beschikbaarheid van werkkapitaal spelen debiteuren een cruciale rol. Hanteren uw afnemers lange betaaltermijnen, dan heeft dat een negatief effect op de beschikbaarheid van kapitaal. Om de werkkapitaalpositie te verbeteren is het belangrijk dat afnemers op tijd betalen. Hoewel u hierover afspraken maakt met afnemers, is dit niet in alle gevallen een garantie voor een spoedige betaling. Factoring kan een goed alternatief zijn om wel snel over werkkapitaal te beschikken. Doordat de factuur wordt overgedragen,

...

Waarom is factoring interessant voor ZZP'ers?

Verklein uw financiële risico's

wordt de afhankelijkheid van de betaaltermijn van de afnemer verkleind.Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering die in toenemende mate door mkb-bedrijven wordt toegepast. In de kern betekent factoring dat u uw facturen overdraagt aan een factormaatschappij. Overeenkomstig de gemaakte afspraken, wordt door de factormaatschappij snel een voorschotbetaling verricht op de openstaande factuur. Ook wanneer een betaling lang op zich laat wachten, beschikt u op deze wijze snel over het kapitaal dat van belang is voor uw bedrijfsvoering. Voor veel ondernemers is factoring onlosmakelijk verbonden met het afdekken van het debiteurenrisico. Het risico op wanbetaling of een onverhoopt faillissement van afnemers kan inderdaad door factoring worden afgedekt. Ook als het voor een onderneming niet belangrijk is om het debiteurenrisico te verkleinen, kan factoring aantrekkelijk zijn. Door de snelle aanwezigheid van kapitaal worden immers financiële risico’s verkleind.

...

Hoe groeit factoring in populariteit voor het MKB?

Het is heerlijk om weer te kunnen ondernemen, dankzij FactoringWijzer hoef ik niet meer achter openstaande bedragen aan te jagen!

Boudewijn Wolters B&C Constructions

...
  • ...
  • ...