Direct contact? Bel: 0352600371

Factoringwijzer 5 van ★★★★★ 6 reviews

Vind de factormaatschappij die bij u en uw bedrijf past !

Wat is recourse factoring?

Onafhankelijk van de factoringmethode, zorgt factoring als vorm van debiteurenfinanciering voor de snelle beschikbaarheid van werkkapitaal. Recourse factoring is één van de twee hoofdvormen van factoring. Net als bij de tegenhanger non-recourse factoring, is er sprake van een kredietvoorziening op het facturensaldo. De bevoorschotting maakt het mogelijk de financiële risico’s te verkleinen. Door de snelle betaling van uw facturen, is immers sprake van een toenemende liquiditeit. Bij beide genoemde hoofdvormen van factoring, is er sprake van een overdracht van het debiteurenbeheer. Hierdoor zorgt factoring ook voor een besparing op uw vaste lasten. Doordat de debiteurenadministratie wordt uitbesteed, kunt u zich als ondernemer focussen op uw primaire bedrijfsvoering. Het kenmerkende verschil tussen recourse factoring en non-recourse factoring is, dat bij de recourse-methode het risico op wanbetaling niet wordt overdragen aan de factormaatschappij. Ondanks de overdracht van debiteurenbeheer, draagt u zelf het risico van onbetaalde facturen.

...

Lees meer over non-recourse factoring.

Wat gebeurt er bij een faillissement?

Indien er sprake is van wanbetaling door een debiteur of faillissement van een afnemer, draagt de factormaatschappij die kosten niet. Dat een voorschotbetaling is verricht door de factormaatschappij, maakt hierbij geen verschil. De factoringovereenkomst voorziet erin dat u zelf voor de inning van het factuurbedrag zorgt, als de factormaatschappij hierin binnen de afgesproken termijn niet is geslaagd. De factoringovereenkomst voorziet u ook in de afspraken voor het terugbetalen van voorschotten. Doordat het risico op non-betaling bij deze vorm van factoring niet is overgedragen aan de factormaatschappij, is deze vorm van factoring goedkoper dan non-recourse factoring. Vanzelfsprekend heeft dit te maken het beperkte risico dat de factormaatschappij loopt. Omdat het niet in alle gevallen noodzakelijk is om het debiteurenrisico deels of volledig af te dekken, kan recourse factoring voor bedrijven toch een goede keuze zijn. Bijvoorbeeld als de betalingshistorie en kredietwaardigheid van uw debiteuren prima in orde zijn.

...

Lees meer over factoring voor het MKB

Het is heerlijk om weer te kunnen ondernemen, dankzij FactoringWijzer hoef ik niet meer achter openstaande bedragen aan te jagen!

Boudewijn Wolters B&C Constructions

...
  • ...
  • ...