Direct contact? Bel: 0352600371

Factoringwijzer 5 van ★★★★★ 6 reviews

Vind de factormaatschappij die bij u en uw bedrijf past !

Financieren van debiteuren

Wilt u graag meer ruimte in uw werkkapitaal, zodat u uw voorraden tijdig kunt aanvullen, maar u moet wachten totdat uw debiteuren de facturen voldoen? Wellicht hebt u al eens gehoord van factoring of financiering van debiteuren en weet u niet precies wat het is, leest u dan verder. U heeft een factuur uitgeschreven en dat betekent dat u geld heeft verdiend. Alleen kunt u dat geld niet gebruiken om te investeren zolang de debiteur de factuur onbetaald op het bureau heeft liggen. En hopelijk hebt u niet één debiteur, maar meerdere. Dat wil zeggen dat u meer geld heeft verdiend, maar ook dat u meerdere debiteuren moet wachten totdat u daadwerkelijk het geld in handen hebt. Doordat u in de betalingsvoorwaarden een betalingstermijn hebt opgenomen, moet u wachten op uw geld. Soms wordt deze termijn overschreden waardoor uw werkkapitaal flink aan banden wordt gelegd. U wordt afhankelijk van uw debiteur voor het investeren in nieuwe voorraad. Hier biedt financiering van debiteuren een uitkomst. Deze vorm van financieren zorgt dat u ruimte krijgt in uw werkkapitaal en wél kan investeren, ondanks dat uw debiteuren hun facturen nog niet hebben voldaan aan u. Op deze manier kunt u meegroeien met de vraag naar uw product. U kunt in voorraad investeren, zodat u geen 'nee' hoeft te verkopen aan

...

Hoe ziet een debiteuren portefeuille eruit?

In de praktijk

andere of nieuwe klanten. Hoe gaat dit nu in de praktijk? Een financieringspartij neemt bij financiering van debiteuren zo'n 80% tot 90% van uw debiteurenportefeuille over. Deze partij betaalt u het openstaande bedrag, zodat u met dit vrijgekomen kapitaal kunt werken. Het percentage dat de financierder overneemt, is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de portefeuille. U kunt zich voorstellen dat er meer risico verbonden is aan hoge factuurbedragen, slechte betalers en lange betalingstermijnen. Een financierings partij neemt bij de financiering van debiteuren overigens niet per definitie de gehele debiteurenadministratie van u over. Wel wordt de administratie gevolgd. Er zijn nog een aantal voorwaarden aan de financiering van debiteuren verbonden. Er zijn verschillende partijen, zoals banken, die de financiering van debiteuren aanbieden. Voor deze vorm van financiering gelden in principe verschillende voorwaarden. Toch is er een duidelijke lijn te herkennen bij alle aanbieders: - Een minimumomzet van €500.000 of soms €2.000.000 per jaar; - Het factuurbedrag moet geborgd zijn, wat wil zeggen dat het aangeboden product of de dienst compleet en afgerond moet zijn. Er is géén sprake van verrekening; - Een goede risico spreiding onder de debiteuren in een gezonde portefeuille.

...

Wat houdt bevoorschotting in?

Het is heerlijk om weer te kunnen ondernemen, dankzij FactoringWijzer hoef ik niet meer achter openstaande bedragen aan te jagen!

Boudewijn Wolters B&C Constructions

...
  • ...
  • ...