Direct contact? Bel: 0352600371

Factoringwijzer 5 van ★★★★★ 6 reviews

Vind de factormaatschappij die bij u en uw bedrijf past !

Factoring voor ZZP'ers

Een factoringovereenkomst voorziet in een snelle uitkering van een voorschot op het factuurbedrag. Daarbij kan deze overeenkomst worden beschouwd als een verzekering van het kredietrisico. Voor deze overdracht van uw debiteurenbeheer en bijbehorende risico wordt een factoring fee betaald. Doorgaans wordt deze verrekend zodra de afnemer het totale factuurbedrag heeft voldaan. Deze vorm van financiering biedt bedrijven verschillende voordelen. Door de snelle betaling van uw facturen, bent u verzekerd van een verbeterde cashflow. Factoring is voor startende zzp’ers interessant. U kunt immers in afwachting van de betaling door de debiteur al nieuwe investeringen doen. Een voordeel is dat factoring een flexibele financiering is. In tegenstelling tot traditionele bancaire financiering, is het variabele factuurbedrag bepalend voor voorschotbetaling en vergoeding. Door verkoop van de factuur wordt ook het debiteurenbeheer overgedragen.

...

Less meer over non-recourse factoring

Doen waar u goed in bent: ondernemen

Voor zzp’ers is dit interessant. De tijd die besteed moet worden aan het bewaken van uw openstaande debiteuren, kan nu immers aan de bedrijfsvoering worden besteed. Hiermee is ook het kredietrisico afgewend. Is er sprake van wanbetaling door de overgedragen debiteur, of een faillissement, dan is dit risico voor rekening van de factoringmaatschappij. Overigens biedt dit niet in alle gevallen de zekerheid van betaling. Als de opdrachtgever de factuur uiteindelijk niet betaalt vanwege een lopend of nieuw conflict met uw bedrijf, dan zal de factormaatschappij de voorschotbetaling terugvorderen. Een ander aandachtspunt voor uw bedrijf is, dat de factormaatschappij openheid verwacht rond uw financiële administratie. Bovendien kan deze ‘extra schakel’ in de financiële processen bij afnemers mogelijk leiden tot weerstand. In hun beleving maken de kosten van factoring deel uit van het totale factuurbedrag dat u bij hen in rekening brengt.

...

Lees meer over factoring voor het MKB

Het is heerlijk om weer te kunnen ondernemen, dankzij FactoringWijzer hoef ik niet meer achter openstaande bedragen aan te jagen!

Boudewijn Wolters B&C Constructions

...