Direct contact? Bel: 0352600371

Factoringwijzer 5 van ★★★★★ 6 reviews

Vind de factormaatschappij die bij u en uw bedrijf past !

Factoring voor het MKB

De uitvoering van mkb-factoring is sterk afhankelijk van uw wensen en behoeften. Afgezien van de voorwaarden die per factormaatschappij verschillen, dient per mkb-bedrijf te worden bepaald hoeveel facturen en debiteuren worden overdragen. Met een factoringovereenkomst kiest u ervoor uw facturen over te dragen aan een gespecialiseerd bedrijf. Deze factormaatschappij voorziet u een snelle uitkering van een voorschot op uw uitstaande debiteuren. Ook draagt de factormaatschappij zorg voor uitvoering van de debiteurenadministratie en –bewaking. Voor deze vorm van krediet en debiteurenbeheer betaalt u als ondernemer een factoring fee. Het totaalbedrag dat u aan factoringkosten betaalt, is afhankelijk van de afspraken die uw bedrijf met de factormaatschappij heeft gemaakt. De mate waarin het risico op wanbetaling verschuift naar de factormaatschappij, speelt hierbij een belangrijke rol. Hierbij worden twee soorten onderscheiden: recourse- en non-recourse factoring.

...

Waarom is factoring interessant voor ZZP'ers?

Het afdekken van uw risico

In beide gevallen is er sprake van een kredietvoorziening op het facturensaldo in de vorm van een voorschotbetaling. Het debiteurenbeheer is ook in beide gevallen overgedragen aan de factormaatschappij. Bij recourse factoring blijft het risico van een niet-incasseerbare factuur voor uw bedrijf. Bij non-recourse factoring daarentegen, wordt ook het risico van wanbetaling of faillissement overgedragen. Een oninbare factuur is daarmee het probleem van de factormaatschappij. Het afdekken van het risico op wanbetalers is een belangrijk voordeel voor mkb-bedrijven. Een tekort aan liquiditeiten kan voor bedrijven een probleem zijn. De spoedige bevoorschotting op het debiteurensaldo zorgt voor een verbeterde cash-flow. Zo stelt mkb-factoring uw bedrijf in staat snel te groeien. Door de spoedige betaling is uw bedrijfsvoering immers minder afhankelijk van het saldo aan openstaande facturen.

...

Wat houdt recourse factoring in?

Het is heerlijk om weer te kunnen ondernemen, dankzij FactoringWijzer hoef ik niet meer achter openstaande bedragen aan te jagen!

Boudewijn Wolters B&C Constructions

...
  • ...
  • ...