Direct contact? Bel: 0352600371

Factoringwijzer 5 van ★★★★★ 6 reviews

Vind de factormaatschappij die bij u en uw bedrijf past !

Debiteurenbeheer

Betaalde facturen. Voor een onderneming is het van groot belang dat facturen op tijd worden betaald. Het geld dat op deze manier op de rekening van het bedrijf komt, is namelijk nodig om gemaakte kosten te betalen en ook om te investeren voor de toekomst. Het is essentieel dat het debiteurenbeheer van een onderneming goed is geregeld. Soms denkt men dat klanten vrijwel altijd netjes op tijd hun rekeningen betalen, maar dat is helaas verre van waar. Om te voorkomen dat het geregel om rekeningen betaald te krijgen veel tijd gaat kosten, is een goed beheer van de debiteuren een vereiste voor elk bedrijf. Een goed debiteurenbeheer begint met het opstellen van duidelijke facturen. Soms is het voor klanten echt niet helder wanneer ze de rekening precies moeten hebben betaald. Daarnaast kunnen er ook nog andere onduidelijkheden zijn. Op een goede factuur vindt de klant : een duidelijk bedrag met een duidelijke omschrijving van de geleverde diensten en/of goederen. Het lijkt raar, maar regelmatig gaat er ook iets mis met de adressering. Zorg ervoor dat namen en adressen echt correct zijn. Verder is het noodzakelijk dat de besteldatum op de factuur wordt vermeld.

...

Wat houdt bevoorschotting in?

Aanmaningen

Daarnaast nog de betalingscondities en de betalingswijze. Op deze manier moet het voor de klanten zeker mogelijk zijn om de rekening op tijd te vereffenen. Helaas gebeurt het meer dan regelmatig dat rekeningen niet op tijd worden betaald. Dan is het de bedoeling dat het debiteurenbeheer in actie komt. De eerste stap die gezet moet worden, is het sturen van een aanmaning naar de debiteuren. Het verdient de voorkeur om op deze brief niet te vermelden dat het om een eerste aanmaning gaat. Klanten denken dan al snel : er komt nog wel een volgende aanmaning, dus ik wacht nog even. Noem de aanmaning de eerste keer liever een betalingsherinnering. Hierna volgt eventueel een tweede aanmaning en indien nodig daarna nog een sommering. Bij deze laatste aanmaning kan alvast een incassobureau genoemd worden. Probeer altijd op een vriendelijke wijze met debiteuren om te blijven gaan. Een betalingsherinnering kan op een positieve manier worden verstuurd. Verder zijn ondernemingen nog weleens bang dat het inschakelen van een incassobedrijf klanten gaat kosten. Toch hoeft dit echt niet het geval te zijn, zeker niet wanneer je op een klantvriendelijke en duidelijke wijze met de debiteur om blijft gaan.

...

Wat houdt american factoring in?

Het is heerlijk om weer te kunnen ondernemen, dankzij FactoringWijzer hoef ik niet meer achter openstaande bedragen aan te jagen!

Boudewijn Wolters B&C Constructions

...
  • ...
  • ...