Direct contact? Bel: 0352600371

Factoringwijzer 5 van ★★★★★ 6 reviews

Vind de factormaatschappij die bij u en uw bedrijf past !

Bevoorschotting

U wilt graag investeren in nieuwe voorraden, maar uw geld zit 'vast'. De debiteuren hebben namelijk hun facturen nog niet betaald die u verstuurd hebt. Op deze manier bent u én de groei van uw bedrijf afhankelijk van het betalingsgedrag van de debiteur. Oplossing: bevoorschotting. Het biedt in deze benarde situatie een oplossing. Bevoorschotting is een vorm van financiering, waarbij een bank, een factoring maatschappij of een andere financieringspartij uw facturen aan u voorschiet, zodat u met dit vrijgekomen kapitaal wél kunt werken. Op deze manier kunt u dus investeren met uw eigen liquiditeit in nieuwe voorraad voor bestaande en nieuwe klanten, terwijl de factuur nog niet is voldaan. De groei van uw bedrijf is bij bevoorschotting niet meer afhankelijk van uw debiteur, maar u neemt de touwtjes zelf in handen. Een ander voordeel is dat bij bevoorschotting de klantrelatie een stuk beter blijft, doordat het betalingsrisico nu ergens anders ligt. Er ligt dus minder druk op de relatie.Bij bevoorschotting neemt de financierder een bepaald percentage van uw facturen over. Meestal ligt dit percentage tussen de 80% en de 90%. Dit is onder andere afhankelijk van de gezondheid van uw debiteurenportefeuille.

...

Wat is debiteurenbeheer?

Voorwaarden

Bepaalde factoren vergroten het risico bij bevoorschotting, zoals een lange betalingstermijn, een slecht betalingsverleden, een minder goede spreiding en hoge factuurbedragen. Een andere voorwaarden voor bevoorschotting is de verwachte omzet. Deze moet in de meeste gevallen minimaal €500.000 liggen. Bevoorschotting is dus vooral bedoeld voor de grotere bedrijven die aan het groeien zijn of fikse groei verwachten. Bij sommige financierders is de ondergrens van de omzet voor het verstrekken van bevoorschotting zelfs €2.000.000. Bevoorschotting is geen lening en er wordt derhalve geen rente in rekening gebracht. Wel wordt er een fee betaald aan de financierder, die natuurlijk het betalingsrisico van u overneemt. Deze fee is een percentage van het totale factuurbedrag. In de meeste gevallen is bevoorschotting relatief goedkope en veilige manier om te blijven investeren en dus groeien. Sommige partijen nemen bij bevoorschotting ook een deel of de hele debiteurenadministratie van u over. In die gevallen heeft u zelf geen omkijken meer naar de daadwerkelijke betaling van de factuur, zodat u zich op belangrijkere zaken kunt concentreren.

...

Wat houdt american factoring in?

Het is heerlijk om weer te kunnen ondernemen, dankzij FactoringWijzer hoef ik niet meer achter openstaande bedragen aan te jagen!

Boudewijn Wolters B&C Constructions

...
  • ...
  • ...